Középső-Hajag Szovjet elhagyatott rádióállomás

Két bloggal ezelőtt ugyanezen a helyszínen már jártunk, akkor csak felületesen néztük meg, következő évben 2014 Áprilisában visszatértünk. Mindnyájunkban hagyott kérdőjeleket a létesítmény.

 

Már a 2013-ban ittjártunkkor elterveztük hogy ide visszajövünk, be kell járnunk töviről, hegyire a Hóleopárdot. Ez volt a fedőneve az objektumnak működése idején.

hajag.jpg

Találtunk is egy időpontot ami mindenkinek megfelel. 2014 Április 24-25. Hogy miért is két nap? Északkeletről elindulva több órás az út a Balatonig, egy rendes túra nem fér bele egy napba, illetve ha már itt vagyunk megnézzük ismét a Szentkirályszabadjai laktanyát. Ezt a két napot most két blogban írom meg, ne keveredjenek a helyszínek.

Nos akkor szép sorban az események: Egy autóval mentünk le, hisz csak négyen voltunk most. Összeszedtem a többieket és irányba álltunk Balatonalmádi felé. Itt volt a szállásunk, ez is eléggé középpontban van a két kitűzött cél közt. A szállás foglalás nem volt gördülékeny, hetekkel ezelőtt lefoglalt Atti egy szállást amit pár nappal az indulás előtt lemondott a gazda, csőtörésre hivatkozott. Hamar keresni kellett másikat, hála istennek sikerült, ráadásul egy elég jót találtunk olcsón, a reggeli benne volt az árban így kényelmes volt a másnapi indulás. Tehát elfoglaltuk a szállást,  azzal a lendülettel ahogy érkeztünk indultunk is Hajagra!

Kicsit esőre állt az idő de mivel egy föld alatti bunker a cél, nem ijedtünk meg.  Felmentünk az objektumhoz és elkezdtük keresni a bejáratot, hamar meglett. Nagy meglepetésünkre pont egy családi napot akartak ekkorra szervezni de támogatás hiányában elmaradt. Elkezdtünk szépen, sorban lemászni a mélybe.........

 

Íme a videó a túráról:

 


Persze az elmaradhatatlan toronymászás is megvolt, csak én maradtam lent a fiúkat fotózni. Szerintem 100%-osan bejártuk a létesítményt, mindent megnéztünk.

 

img_3721.JPG

 

_4265867.JPG

 

img_3645.JPG

 

img_3611.JPG

 

_4266016.JPG

 

_4265895.JPG

 

_4265904.JPG

 

_4265916.JPG

 

_4265945.JPG

 

Ennyi volt az első napi túra, visszamentünk a szállásra és irány a Balaton. Sétáltunk, nézelődtünk a környéken. Este egy pár sör és egy pizza mellett beszélgettünk kicsit. Kezdődhet reggel a második urbexes nap, ez sem lesz rosszabb mint a mai.