Elhagyatott Strand Hotel


Vége a strandszezonnak, viszont ismét egy strandos téma. Igaz nem klasszikusan fürdőről lesz szó, hanem egy elhagyatott hotelról. Strand Hotel Salgótarjánban!

"A valamikor szebb napokat látott szállót az elmúlt tíz évben „csontig rabolták”. Az elmúlt két választási ciklusban nem sikerült megoldást találni a magánkézben lévő objektum megvásárlására. Gyakorlatilag csak az épület szerkezete maradt meg, ami mozdítható és kiszerelhető volt, azt elvitték az ismeretlen tolvajok. A 2014. októberében megválasztott önkormányzat vezetése gyorsan nekilátott a Strand Hotel tulajdonviszonyai rendezésének, azon céltól vezérelve, hogy ne váljon az enyészet martalékává az épület.

Molnár Károly, a Beszterce-lakótelep képviselőjének közbenjárására egy év alatt sikerült visszaszerezni az ingatlant, melyet jutányos áron a Salgó Vagyon Kft. vásárolt meg. A városatya kezdeményezésére az adásvételt megelőzően közösségi összefogással megkezdték a hotel környékének gazmentesítését és takarítását. Az épület teljes kitakarítása megtörtént, a környezet rendbe tétele pedig folyamatos. Már őrzik is az épületet, melynek hasznosítása elsődlegesen Salgótarján turisztikai fejlesztésének szempontjából fontos. A város tervei között ugyanis a Tóstrand felújítása, ezzel együtt a közelben szálláshelyek kialakítása is szerepel, melyre tökéletes adottságú lenne a Strand Hotel. Tó, tábor, strand, teniszcentrum, lovaglási lehetőség, pazar panoráma és a hotel."

Olvasható a NÓGRÁD-HONT 2016-os cikkében.

 

Csapatunkkal meglátogattuk a létesítményt. A városban lakik egyik külsős csapattagunk, ő ajánlotta ezt a helyet. Régen, még a szálloda fény korában is járt ott.

Beszéljen erről a fotósorozatunk!

 

 sti.jpg

dsc_0364.jpg

dsc_0365.jpg

dsc_0366.jpg

dsc_0368.jpgSzörnyű, hogy pár év alatt felismerhetetlenek lettek a helyiségek. Ha valaki azt mondaná 40 éve áll elhagyatottan, az is hihető lenne. Tud a vandál, és a tolvaj ha akar. Szomorú ez!dsc_0371.jpg

dsc_0372.jpg

dsc_0400.jpg

dsc_0404.jpg

dsc_0408.jpg

dsc_0412.jpg

dsc_0417.jpgNem csoda, hogy nem lát már ebben senki fantáziát. Tessék elbontani, más lehetőség nincs.dsc_0419.jpg

dsc_0424.jpg

dsc_0375.jpg

dsc_0377.jpgGraffitisek sűrű vendégei az épületnek.dsc_0381.jpg

dsc_0384.jpg

dsc_0385.jpgBár nem szeretjük, ezt a fajta művészetet, be kell vallanunk, van pár szép munka.dsc_0387.jpg

dsc_0393.jpg

dsc_0388.jpg

dsc_0395.jpg

dsc_0429.jpg

dsc_0430.jpg

Íme a bejáráson készült videó:

 

 

Rövid blog volt, rövid történet. Sajnos menthetetlen épület, nem értjük miért áll még. Mindenesetre követjük a történetét, és reméljük lesz még impozáns, Strand Hotel Salgótarjánban.

 

Köszönjük, hogy megnézted, ha tetszett nyomj egy like-ot a videóra és a blogra.

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/urbexhun

Youtube csatornánk: https://www.youtube.com/user/huncaca

Kapcsolat: urbexhungaryteam@gmail.com

Youtube csatornánkon további érdekes, URBEX TÚRA  és CSERNOBILI  videókat is találsz, érdemes szétnézni. Kattints a vastag szövegre.