Csapjunk bele! A Tardonai laktanya!

Kedves olvasó!

Szeretném elkezdeni az oldal feltöltését, de valahogy mindig csak halogatom, minden kezdet nehéz! Kronológia sorrendet betartva szeretném elétek tárni a mi kis csoportunk urbexes tevékenységét de a friss történeteket bele-bele szúrom. Így most elkezdem  a legutolsó túránkkal.

Akkor csapjunk bele.

dscf4025.JPG

Hónapok óta halogattunk egy Kazincbarcikai bunker túrát. Sok infót nem találtunk a neten, de bíztunk benne hogy valahogy bejutunk. Eljött a nap, az eső esett, fújt a szél, de elindultunk! Következőkben az összes szélsőséges időjárásviszonyról olvashattok majd, mi aztán mindent megéltünk.

Hála istennek volt egy "B" verziónk is, ha nem jutnánk be. Így is lett, a bejárat lezárva, a többi bejáratot a sár és eső miatt nem tudtuk felkutatni, így marad a "B" verzió. Irány a Tardonai üres laktanya!

Egyszer még visszatérünk és megnézzük a lehetséges bejutási pontokat, esetleg Kazincbarcikai kapcsolatokat kell mozgósítani ez ügyben! Reméljük sikerül megnézni ezt a bunkert.

 Íme két fotó az említett Kazincbarcikai bunker bejáratról:

2015-09-26_10_17_53.jpg

 

 

2015-09-26_10_18_25.jpg

 

 

Autóba pattantunk és irány a laktanya, erről sem tudtunk sokat, csak annyit hogy ott van, és annyit hogy be lehet menni, nem lezárt. Megtaláltuk hamar,  (háta a csapat navigátorának, Kalattinak) Igazából a laktanya két részre van osztva, a főút metszi el a két "fél" laktanyát. Az egyik oldali rész lezárt, őrzik és el van kerítve, itt lehettek a szállások, étkezők ....stb. A másik oldal nyitva áll, talán ez az izgalmasabb rész, itt voltak a garázsok, és a haditechnika is amivel védték kis hazánkat. A szakadó eső ellenére sikerült bejárnunk az objektumot, szerintem 70%-át meg is találtuk az érdekes helyeknek. Erről szokásomhoz híven videofelvételt is csináltam, és ahogy szoktam megosztottam a youtube csatornámon.

A laktanya pontos adatai: 105/2 légvédelmi rakéta osztály Volhov MN4512,  Szőnyi Márton laktanya, Tardona, Üzemelt:  1959- 1991

Annyit hozzáfűznék zárszóként hogy ennyire már régen áztam át, pedig felülre felvettem a motorozáshoz használt vízálló felsőmet, sajnos  alulra semmi.

Íme az itt készült videó:

 

 

 

 

Fotókkal nem szükséges kiegészítenem ezt a részt, a videóba belevágtam a fotókat is! Érdekes a laktanya hangulata, nagyon sok épület megmaradt eléggé jó állapotban. Sajnos a nagy növényzet miatt sok dolog rejtve maradt, érdemes lenne visszamenni kora tavasszal, több lenne a látnivaló. Sajnos az urbexesek nagy ellensége ez a nyári, őszi időszak, sok mindent elrejt a növényzet. Csernobili túráink eddig csak tavasszal és  télen voltak, így láttunk szinte mindent. Na de ez egy külön blog, ez megérdemel több fejezetet is.

 

Köszönöm hogy elolvastad!